2880 Bornem, België
redactie@mail.com

Koolhydraten nodig voor snel afslanken?

Koolhydraten nodig voor snel afslanken?

Gerzonde voeding

Koolhydraten hebben een grote invloed op je gezondheid en je lichaamsgewicht. Dat weten vooral diegenen die meer vet willen verbranden om snel af te vallen zonder het zo gevreesde jojo effect.

Koolhydraten zijn in meer of mindere mate aanwezig is vrijwel alle voedingsmiddelen. Om de juiste keuzes te maken, moet je gezonde natuurlijke suikers herkennen.

Er is immers een groot verschil in koolhydraten. Bepaalde koolhydraten zijn onmisbaar om fit, energiek en vitaal te zijn en om van ons overgewicht definitief verlost te geraken.

Wat zijn koolhydraten en welke koolhydraten hebben we nodig om onze gezondheid te verbeteren en gemakkelijk af tevallen? 

KoolhydratenKoolhydraten zijn in de eerste plaats witte, geraffineerde suikers en voeding rijk aan zetmeel. Geraffineerde, witte suikers zijn ongezond en één van de belangrijkste oorzaken van overgewicht.

Toegevoegde suikers vind je vooral in wit brood, witte deegwaren zoals pasta en rijst, in snoep, koekjes en gebak en in allerlei frisdranken.

JA! ik wil ook een GRATIS EN GEZOND WEEKMENU voor een betere gezondheid  en makkelijker afvallen!

Zetmeel en zetmeelproducten zijn minstens even ongezond als witte suiker.

Je vindt zetmeel vooral in granen zoals tarwe, haver, gerst en zemelen, maar ook in aardappelen, maïs, pompoenen, zoete aardappelen en in peulvruchten zoals bonen, erwten, groentekiemen, linzen en kikkererwten.

Suiker als belangrijke bron van energie, is nochtans onmisbaar om dagelijks goed te functioneren.

Snelle koolhydraten 

Gelukkig is de ene soort koolhydraten, de andere niet. Er zijn immers snelle en trage, gezonde en ongezonde. Snelle koolhydraten kan ons lichaam best missen. Ze dragen immers niets bij tot onze algemene gezondheid, en zijn zelfs één van de belangrijkste oorzaken van overgewicht.

Daarnaast zijn deze ongezonde, snelle koolhydraten ook verantwoordelijk voor aderverkalking, levensbedreigende hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk en diabetes.

Ze brengen onze hormonen en ons cholesterolgehalte uit evenwicht. Hormonen en cholesterol in evenwicht zijn nochtans de eerste vereisten om gezond af te slanken zonder jojo effect.

KoolhydratenSnelle toegevoegde suikers verteren gemakkelijk en vragen weinig of geen energie. Ze verlaten in een handomdraai ons spijsverteringsstelsel. Zo zorgen ze voor een plotse piek van onze bloedsuikerspiegel, om onmiddellijk daarna even snel te stijgen.

Daardoor is je verzadigingsgevoel zo goed als onbestaande, heb je constant honger, en kun je letterlijk ieder uur van dag en nacht eten.

Voeding rijk aan snelle toegevoegde suikers: geraffineerde witte suiker, zetmeel, wit brood, witte deegwaren, pasta en rijst, bewerkte voeding zoals worst en broodbeleg (charcuterie), kant- en- klare gerechten en diepvriesmaaltijden.

JA! ik wil ook een GRATIS EN GEZOND WEEKMENU voor een betere gezondheid  en makkelijker afvallen!

Trage koolhydraten

Naast ongezonde en snelle zijn er ook trage koolhydraten. Voeding rijk aan deze trage natuurlijke suikers is onmisbaar, zowel voor onze gezondheid als ons lichaamsgewicht.

Natuurlijke suikers zijn onmisbaar om je gezondheid te stimuleren, meer vet te verbranden en sneller af te vallen

Trage koolhydraten barsten van alle mogelijke gezonde voedingsstoffen, waaronder vitaminen, mineralen, sterke antioxidanten en voedingsvezels.

Ze verteren erg moeizaam, velen verteren zelfs niet.Trage natuurlijke suikers vragen veel energie van ons lichaam. Hun vertering verbrandt veel calorieën en opgeslagen lichaamsvet.

Natuurlijke suikers blijven lange tijd in ons spijsverteringsstelsel aanwezig, en zorgen zo voor een lang verzadigingsgevoel. Je hongergevoel blijft op die manier langer uit. Je eet daardoor automatisch minder. Je trek in zoete, ongezonde tussendoortjes verdwijnt.

Voeding rijk aan deze trage koolhydraten verbetert onze gezondheid en ons lichaamsgewicht.

Voeding rijk aan trage koolhydraten: volkoren- en meergranenbrood, volkoren deegwaren, pasta en zilvervliesrijst, maar ook groenten en fruit

JA! ik wil ook een GRATIS EN GEZOND WEEKMENU voor een betere gezondheid  en makkelijker afvallen!

Trage koolhydraten doen verantwoord afvallen

KoolhydratenOngezonde, en in extreme gevallen zelfs levensbedreigende crash diëten zweren steevast bij een eetpatroon met uitsluitend hoogwaardige eiwitten, en weinig of geen gezonde en onverzadigde vetten en natuurlijke suikers.

Dat zorgt tijdens de eerste weken van ieder crash dieet voor spectaculair gewichtsverlies. Een crash dieet is moeilijk lang vol te houden. Je gewichtsverlies met een crash dieet is slechts tijdelijk.

Eens in je oude, lees ongezonde eetgewoonten hervallen, vliegen de kilo’s er zo weer aan, en weeg je al vlug meer dan bij de start van je crash dieet.

Kies nooit een koolhydraatarm dieet

Kies dus nooit een koolhydraatarm dieet met veel eiwitten, en weinig of geen gezonde vetten en trage suikers. Dat doet veel meer kwaad dan goed en doet je zeker niet gezond afvallen zonder jojo effect.

Snelle koolhydraten maken je dik en ongezond.

Gezond afvallen zonder jojo effect doe je niet met om het even welk dieet, maar met een gezond eetpatroon rijk aan eiwitten en met de juiste concentratie aan gezonde, onverzadigde vetten en trage suikers.

Snel afvallen doe je met het gezond en gevarieerd voedingspatroon  uit De Afslank Receptenbijbel van voedingsdeskundige Richard Ridder te volgen. (Gratis webinar)

JA! ik wil ook een GRATIS EN GEZOND WEEKMENU voor een betere gezondheid  en makkelijker afvallen!Gezond vetpercentage

JA! ik wil ook een GRATIS EN GEZOND WEEKMENU voor een betere gezondheid  en makkelijker afvallen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: